Minneord for Henning Arendt Knudsen

Med stor sorg har ASKO mottatt beskjeden om vår venn og klubbkamerat Henning Arendt Knudsen er død. Han fikk hjertestans 18. oktober 2011 under den ukentlige svømmetreningen rett før han skulle spille i klubbens høstturnering. Det viste seg å være en alvorlig hjertefeil, og selv om han  raskt kom til sykehus sto livet ikke til å redde.

Henning vil bli husket som en perfekt gentlemann og en spiller som sto for «fair play». Han startet med turneringssjakk i voksen alder, men satt stor pris på utfordringene sjakken ga, og etter flere års tøff matching i Klubbturneringene i Akademisk  hadde Henning opparbeidet seg et potensiale til å true spillere han normalt skulle vært sjanseløs mot. Henning fortsatte å møte trofast opp i klubben selv etter at han ble småbarnsfar og med en tidkrevende jobb ved siden, og han stilte opp flere ganger når det var vanskelig for Akademisk 2 å fylle opp lagsjakk-kabalene, bl.a. i Lag-NM 2009 og 2010. I 2009 vant han endog medalje med lagets førsteplass i gruppen for snitt-Elo under 2000.

Som et sjakklig minne kan vi ta med følgende elegante avslutning av partiet mot undertegnede i høstturneringen 2010. Henning møtte gjerne en gambit med en motgambit, og partiet utvikler seg raskt til et mareritt for hvit. Etter hvits trekk 16 oppstår diagramstillingen, og sort får muligheten til en forbilledlig avslutning med forsert matt i 4 trekk via dronningoffer og til slutt en klassisk kvelermatt. Henning grep muligheten med begge hender.

Sort trekker og setter matt i 4. Diagrammet kunne vært hentet fra en hvilken som helst taktikkbok.

 

Henning etterlater seg kone og to barn, og våre tanker er hos dem i denne tunge stund.

Borte, men ikke glemt.
Fred over hans minne.

Anders Paulshus m.fl.,
på vegne av hele Akademisk Sjakklubb Oslo

 

Vedlagt: Minneord på trykk i aftenposten 2. November 2011.
Klikk på utklippet for stort bilde.

 

Permanent lenke

Stengt for kommentarer.